top of page
Admin

Haugesund-seier også søndag

Haugesund ledet 3-0 etter ett kvarter, og til tross for at Gjøvik var på vei inn i kampen ved et par anledninger holdt hjemmelaget unna og vant til slutt 5-3.

Hjemmelaget fikk en drømmestart på kampen, med to mål de første seks minuttene. De hadde også hatt et overtak i banespillet, og det var ikke ufortjent at de tok en tidlig ledelse. Utover perioden kom Gjøvik mer med, men slet med å skape de aller største farlighetene. Gjøvik kom til en del skudd de første 20 minuttene, men Haugesund virket rett og slett litt farligere.

Haugesund gikk også opp i 3-0 rett før kvarteret var spilt, og hadde virkelig koblet grep om kampen, selv om banespillet var forholdsvis jevnt. Heldigvis for Gjøvik kom reduseringen minuttet før pause, da Oscar Amund German traff med et skudd fra distanse.

Gjøvik åpnet 2. periode langt friskere enn 1. periode, og virket innstilt på å melde seg på i kampen. Det førte imidlertid ikke til mål, og utover perioden kom hjemmelaget mer og mer tilbake i kampen. Etter drøyt sju minutter av perioden løsnet det allikevel for Gjøvik. Sander Olsen og Gjøvik fikk servert en gavepakke av Haugesund, noe Olsen takket for med å redusere til 3-2.

Spillet bølget frem og tilbake etter Gjøviks redusering. Det var mye upresist fra begge lag, samtidig som det var mye vilje, noe banespillet bar preg av. Snaut seks minutter før perioden var over doblet Haugesund sin ledelse til 4-2, etter en flott pasning og kontant avslutning forbi Andreas Johansen i Gjøvik-målet.

Lagene gikk til den andre pausen på 4-2. Gjøvik førte an i skuddstatistikken, men Haugesund var mer effektive, og virket også mer farlige når de var frempå.

3. periode var kun 27 sekunder gammel da Gjøvik reduserte til 4-3. Leonards Rimjans fikk en flott pasning fra Vetle Sveen, og satte pucken kontant i mål. Dermed hadde Gjøvik fått den åpningen på de siste 20 minuttene de håpet på, og var kun ett mål bak igjen.

Haugesund fikk muligheten i overtall minuttet etter Gjøviks scoring, men Gjøvik var like nære mål som hjemmelaget, uten at noen av lagene fikk uttelling. Etter noen jevnspilte minutter gikk Haugesund igjen opp i en tomålsledelse 12:30 før 3. periode var over. Minuttet senere pådro Gjøvik seg nok en utvisning, men Haugesund kom ikke til noen veldig store sjanser, og Gjøvik holdt unna.

Gjøvik klarte å flytte opp spillet etter at de var fulltallige, og kom til flere sjanser. De helt store prøvene ble imidlertid ikke Haugesunds målvakt satt på, og klokken tikket i hjemmelagets favør. Haugesund var ikke ofte i angrep, men når de var det så ble det farlig, og de var svært nære 6-3 snaut fire minutter før signalet for at 3. periode var over.

Gjøvik tok timeout to minutter før slutt, og tok samtidig ut målvakten. Hjemmelaget spilte kontrollert og godt de siste par minuttene, og kontrollerte inn seieren, og sikret seg dermed tre nye poeng.

Nå venter to ukers kampfri for Gjøvik, før Lørenskog kommer på besøk søndag 3. november i Fjellhallen.

Andreas Johansen ble kåret til Gjøviks beste spiller.