top of page
Admin

Haugesund snudde til seier

Gjøvik ledet kampen to ganger, men hjemmelaget kom tilbake og vant til slutt 3-2.

I en jevnspilt 1. periode i Haugesund fikk begge lag sine sjanser. Gjøvik pådro seg et par utvisninger hvor hjemmelaget fikk teste overtallet, mens Haugesund serverte Gjøvik flere sjanser som de ikke klarte å straffe hjemmelaget på de første 10-12 minuttene.

Etter drøyt 13 minutter fikk Gjøvik uttelling etter en fin kontring. Eirik Myhre Slåsletten avsluttet, mens Vetle Sveen dukket opp på returen og pirket 0-1 i mål. Hjemmelaget var nærmest det neste målet, men fikk ikke uttelling før det første pausesignalet.

De første fem minuttene av midtperioden hadde hjemmelaget initiativet, frem til de pådro seg en utvisning i offensiv sone. Gjøvik klarte å legge litt trykk på Haugesund i overtallet, men fikk ikke uttelling. Hjemmelaget var et lite hakk vassere i en litt tam 2. periode, og de fikk også prøve seg i overtall et par ganger rundt midt i perioden. På det andre forsøket kom utligningen, og lagene var like langt.

Kun 25 sekunder etter utligningen førte Leonards Rimjans Gjøvik opp i føringen igjen. Han brøt i midtsonen, slo en tunnel på en motstander, satte fart fremover og plasserte pucken i krysset. En flott prestasjon og et viktig svar på Haugesunds utligning.

Snaut fem minutter etter 1-2 utlignet Haugesund til 2-2, og lagene var like langt snaut to minutter før den andre pausen. Hjemmelaget var også nære 3-2 halvminuttet før periodesignalet, men lagene gikk til pause på 2-2.

Hjemmelaget fikk den beste starten på 3. periode, da de gikk opp i 3-2 med et knallhardt skudd fra blålinja som suste forbi Wille Mattila i Gjøvik-målet etter snaut tre minutter.

Gjøvik tok tak i kampen etter scoringen, og kom til flere sjanser, uten at de klarte å overliste Haugesunds målvakt. Haugesund var ikke ufarlige de heller, og Wille Mattila fikk vist frem noen gode redninger, men Gjøvik var på jakt etter en utligning.

Midtveis i perioden kom muligheten til å spille fem mot tre i over halvannet minutt for Gjøvik. De første sekundene var ikke all verden. Etter hvert fikk Gjøvik etablert spillet, men slet med å komme til de gode skuddmulighetene, og hjemmelagets keeper kunne relativt enkelt forhindre Gjøviks sjanser i fem mot tre. Haugesund red også av fem mot fire, og var i stedet nære 4-2 kort tid etter at de var fulltallige.

Seks minutter før 3. periode var over var Haugesund igjen nære 4-2. Dette kom etter at Haugesund hadde vært det beste laget etter at de red av fem mot tre. Gjøvik pådro seg også en utvisning drøyt fem minutter før 3. periode var over, og Haugesund fikk dermed prøve overtallet sitt igjen. Det var imidlertid Gjøvik som var nærmest scoring det første minuttet av Haugesunds overtall, uten at de fikk tellende resultat. Hjemmelaget fikk heller ikke uttelling i overtallet, og Gjøvik hadde omtrent tre minutter å få en utligning på.

Hjemmelaget spilte smart og godt de siste minuttene, men Gjøvik klarte å flytte spillet opp i offensiv sone, og tok ut målvakt det siste halvannet minuttet. Det hjalp imidlertid ikke, og hjemmelaget stakk av med seieren i helgens første kamp.

Muligheten for revansje kommer heldigvis fort for Gjøvik, da samme lag venter samme sted søndag klokka 14:00.

Wille Mattila ble kåret til Gjøviks beste spiller.