top of page
Admin

Seier på straffeslag mot Tønsberg

Seieren satt langt inne i sesongens første hjemmekamp, og selv om vi gjerne skulle hatt tre poeng smaker to poeng og seier godt en søndag kveld.

Gjøvik åpnet best, og hadde en god sjanse tidlig uten å få uttelling. Tønsberg pådro seg en utvisning tidlig, men i det avventende spillet presterte Gjøvik å sende pucken fra offensiv sone og i sitt egne åpne mål, slik at Tønsberg gikk opp i 0-1.

I det påfølgende overtallet etablerte Gjøvik spill i offensiv sone, og skapte flere gode muligheter, men fikk ikke uttelling. Gjøvik fortsatte å presse, men fikk ikke uttelling på noen av sine etter hvert ganske mange sjanser.

Tønsberg var på en skummel vissitt midtveis, men Wille Mattila var våken og med på notene.

Gjøvik fortsatte å være det førende laget, og skapte flere sjanser, men målet lot vente på seg. Tønsberg var ikke ufarlige, men det var liten tvil om hvem som hadde overtaket de første 20 minuttene. Men overtaket førte ikke til mål. Heller ikke i sitt andre andre overtall fikk Gjøvik pucken over streken . Sekunder før pause hadde Gjøvik en gigantisk sjanse, men Tønsbergs målvakt vartet opp med en kjemperedning og lagene gikk til pause på 0-1.

Midtperioden fikk en verst tenkelig åpning for Gjøvik, som i undertall slapp inn 0-2 etter et drøyt minutt.

Utover perioden var det forholdsvis jevnt, uten de helt store sjansene noen av veiene. Utover perioden tok Gjøvik mer og mer over. Drøyt fem minutter før perioden var over fikk Gjøvik på nytt teste overtallet, og endelig kom scoringen. Leonards Rimjans dro seg pent fri og satte 1-2.

Gjøvik fortsatte å trykke på etter målet og skapte flere gode sjanser, blandt annet da Emil Karlsson hadde et skudd i krysstolpen midtveis i perioden. Samme mann fikk to minutters utvisning for forsinkelse av spillet halvannet minutt senere, og Tønsberg fikk muligheten i overtall. Der skapte de et par store sjanser, men Gjøvik og Wille Mattila stod i mot.

Den 3. perioden åpnet Gjøvik med å pådra seg en tidlig utvisning. Tønsberg klarte ikke å skape det helt store, og i stedet utlignet Gjøvik til 2-2 kort tid etter at de var fulltallig ved Sander Olsen som styrte en flott pasning fra David Volf i mål.

Gjøvik fortsatte å trykke på etter målet og skapte flere gode sjanser, blandet annet da Emil Karlsson hadde et skudd i krysstolpen midtveis i perioden. Samme mann fikk to minutters utvisning for forsinkelse av spillet halvannet minutt senere, og Tønsberg fikk muligheten i overtall. Der skapte de et par store sjanser, men Gjøvik og Wille Mattila stod i mot.

Mot slutten så var det Gjøvik som presset hardest for det tredje målet, men Tønsberg var hele tiden skumle og klare til å ta muligheten om de fikk den. Mål fikk imidlertid ingen, og kampen gikk til sudden death.

Gjøvik fikk den første sjansen, og den var gigantisk. Dessverre klarte ikke Gjøvik å få den i mål, og spillet gikk videre. Hjemmelaget hadde et visst spillemessig overtak, men de helt store sjansene var det langt mellom. Med ett sekund igjen mente en del på tribunen at skulle ha straffeslag da Eirik Myhre Slåsletten ble forhindret, men dommer lot den gå, og i stedet fikk begge lag prøve seg på straffer.

I straffekonkurransen scoret Gjøvik på to, mens Tønsberg ikke klarte å score på sine fire forsøk, og dermed stakk Gjøvik av med seieren og ekstrapoenget.

este kamp er førstkommende onsdag borte mot Ringerike, før samme lag kommer til Gjøvik lørdag førstkommende.

Leonards Rimjans ble kåret til Gjøviks beste spiller.