top of page
Admin

Solid hjemmeseier og årets første smultring

Det ble til slutt en komfortabel seier, etter en god prestasjon og godt spill foran begge mål onsdag kveld.

Gjøvik fikk mye å juble for onsdag kveld. Foto: Dan K. Reinli

De første minuttene var jevnspilte og litt rotete. Begge lag klarte å få noen skudd på mål, uten at det ble veldig farlig noen av veiene innledningsvis. Gjøvik fikk prøve overtallet etter sju minutter, og skapte flere gode muligheter det første minuttet, men klarte ikke å overliste Hasle-Lørens målvakt. Etter drøyt ti minutter kom allikevel 1-0. Joacim Eriksson Rostad kranglet pucken i mål, etter at Gjøvik først hadde truffet stolpen og så vært nære på et par returer.

Gjøvik var det førende laget etter målet, og kom til noen ålreite sjanser, før de drøyt fire minutter før pause la på til 2-0 ved Jan Robin Furuseth Lereng. Det ble ikke flere mål i en periode hvor Gjøvik etter hvert koblet grepet i kampen, og gikk til pause med en fortjent tomålsledelse.

Midtperioden åpnet bra sett med Gjøvik-øyne, som klarte å legge press på Hasle-Løren. De store målsjansene ble det ikke, og i stedet pådro Gjøvik seg en utvisning etter omtrent tre minutter. Kun sekunder senere pådro de seg nok en utvisning, og måtte spille nesten to minutter i undertall tre mot fem. Det løste Gjøvik godt, og Hasle-Løren var aldri veldig nære mål. Nære mål var derimot Robin Rakell da han kom rett fra utvisningsboksen og ble spilt gjennom alene med keeper. Han dro ut keeper, men avslutningen gikk i stolpen.

Kort tid etter at Gjøvik var fulltallig pådro de seg nok en utvisning, og måtte spille inntil to nye minutter i undertall. Denne gang var bortelaget nære mål, men en god Wille Mattila med hjelp fra utespillerne ryddet unna også dette undertallet.

Simen Hoel Johannessen la på til 3-0 kort tid etter at Gjøvik var fulltallig, før Eirik Myhre Slåsletten økte til 4-0 i overtall kort tid etter det igjen, og Gjøvik hadde med det en komfortabel ledelse litt før halvspilt 2. periode. 5-0 kunne og burde kommet et par minutter senere, også dette i overtall, men Gjøvik-spilleren bommet på pucken i avslutningsøyeblikket.

5-0 skulle allikevel komme. Snaut sju minutter før den andre pausen da Amund Nyland var sist på pucken. Gjøvik var nære 6-0 et par ganger like etter, men klarte ikke overliste bortelagets målvakt. Resten av perioden var det stort sett spill mot ett mål, men Gjøvik slet med å omsette overtaket i store sjanser og mål, og lagene gikk til pause på 5-0.

Gjøvik pådro seg tidlig en utvisning i den 3. perioden, men Hasle-Løren klarte ikke å utnytte overtallet. Utover perioden gikk klokka fort i favør Gjøvik, som hadde god kontroll. Der 2. periode hadde vært veldig bra, var ikke 3. periode like underholdende. Etter drøyt fem minutter kom det allikevel nok en Gjøvik-scoring, da Eirik Myhre Slåsletten fant en åpning oppe i nærmeste hjørne.

Wille Mattila og Gjøvik holdt nullen for første gang denne sesongen. Foto: Dan K. Reinli

Utover perioden fortsatte klokka å tikke i Gjøviks favør, og etter hvert bar spillet også litt preg av at kampen i realiteten var avgjort. Begge lag hadde noen gode muligheter, men gode involveringer fra målvaktene i begge ender holdt stillingen på tavla på 6-0. Gjøvik fikk mulighet til å prøve seg i fem mot tre drøyt fire minutter før slutt, men fikk ikke uttelling hverken med en eller to spillere mer på isen.

Da det ikke ble flere mål noen av veiene endte det dermed 6-0 til Gjøvik, som tok tre viktige poeng, fikk god uttelling fremover og som for første gang denne sesongen holdt nullen. Onsdag førstkommende er det duket for ny hjemmekamp, da Tønsberg kommer til Fjellhallen.

Jan Robin Furuseth Lereng ble kåret til Gjøviks beste spiller.