top of page
Admin

Tung aften hjemme mot Ringerike

Etter en lovende 1. periode for Gjøvik gikk det meste galt, og det ble til slutt en helsvart kamp for hjemmelaget.

De første minuttene i lørdagens oppgjør i Fjellhallen fortsatte der kampen onsdag slapp, med jevnt spill og to lag som kjempet hardt. Det var lite store sjanser noen av veiene før Leonards Rimjans traff stolpen etter åtte minutter, men mål ble det ikke. Eirik Myhre Slåsletten fikk også en god mulighet like etter, men situasjonen endte med utvisning til Ringerike og ikke mål. Overtallet ga heller ikke uttelling, men Gjøvik viste svært positive takter og burde fått uttelling på en av sjansene sine i denne perioden.

David Volf fikk også en god mulighet etter snaut 12 minutter, men fikk ikke skikkelig dreis på avslutningen, og måltavla viste fortsatt 0-0. I et overtall et par minutter senere fortsatte Gjøvik å legge trykk på Ringerike, men etter hvert kontrollerte gjestene bra i undertall og red av Gjøviks overtall.

Gjøvik var lenge det førende laget, men så skjedde det som så ofte skjer. Litt mot spillets gang utnyttet Ringerike en av sine sjanser, og satte 0-1 to minutter før pause. Selv om bortelaget fikk noen sekunder i overtall på tampen av perioden ble det ikke flere mål før pause.

Midtperioden åpnet gjestene best, og etter drøyt tre minutter doblet de ledelsen sin til 0-2 med en flott scoring. Patrik Bäärnhielm begjærte timeout rett etter scoringen, uten å få den responsen han nok hadde håpet på. Bortelaget var nærmere 0-3 enn Gjøvik minuttene etter. Blant annet danset en puck langs mållinja, men holdt seg på riktig side sett med Gjøvik-øyne.

0-3 kom allikevel etter drøyt sju minutter av midtperioden. Ringerike fortsatte å kjøre på og la på til 0-4 i overtall med snaut åtte minutter igjen på klokka før neste pause. Gjøvik fikk en mulighet i overtall, men fikk ikke uttelling og pådro seg i stedet en utvisning selv. Da begge lag var fulltallig økte Ringerike til 0-5, som avsluttet en 2. periode hvor Ringerike rett og slett var bedre enn Gjøvik i alt.

3. periode var kun 1:20 gammel før 0-6 kom litt for enkelt på en retur. Da Gjøvik minuttet senere pådro seg en utvisning ble ikke ting enklere. Ringerike økte til 0-7 i overtallet og begynte å stikke veldig fra i målprotokollen. Utover perioden gikk klokka fort, og kampen bar preg av at den var avgjort. Gjestene la også på til 0-8, som ble kampens siste mål, og kunne reise fra Gjøvik med tre poeng og en vesentlig forbedret målforskjell.

For Gjøviks del gjelder det å glemme denne så fort som mulig, da Comet Halden kommer på besøk allerede onsdag førstkommende.